What's OCN

Who's OCN 

OCN Video's

Contact ENR - NL
Hier vind je artikels en teksten over het European NewsReal uit diverse bronnen

Op zoek naar vertoonplekken
Uit Indymedia NL juli 2003
Voor het opbouwen van een vertoningsnetwerk van video's zijn we op zoek naar mensen en groepen die regelmatig video's willen vertonen die gemaakt zijn door onafhankelijke videomakers / videoactivisten.
Ben je de berichtgeving door de massa media ook zat ? Heb je ook genoeg van de gekleurde berichtgeving van het 8 uur of RTL journaal ?
Lees verder


European NewsReal Videomagazine
Uit Dusnieuws #40, maart-april 2003
Tijdens de PGA conferentie die Eurodusnie afgelopen jaar in Leiden hoste, werd het European NewsReal videomagazine gelanceerd. Ongeveer 50 mensen woonden de presentatie bij waar na een uiteenzetting van de ideeŽn achter het NewsReal en de praktische omzetting de pilotversie van het videomagazine vertoond werd. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en aan de productiekant (zoals je het zou kunnen noemen) begint het project steeds beter te draaien, een goed moment om er hieraandacht aan te besteden!
Lees verder


Onafhankelijk Video-Nieuws
Uit ZOZ, tijdschrift voor doendenkers #54, maart/april 2003
Het European NewsReal (ENR) is een nieuw verspreidings- en vertoningsnetwerk van videoberichten gemaakt door onafhankelijke videogroepen in Europa. Videoactivisten uit heel Europa zenden korte videoberichten in, die samengevoegd worden tot een maandelijks videoprogramma van een half uur. Dit videomagazine wordt in zoveel mogelijk talen van ondertitels voorzien, verder landelijk verspreid en lokaal vertoond.
Lees verder


Alternatief Europees video project
Uit Ravage #2, 31 januari 2003
Het European NewsReal is een nieuw Indymedia project voor de verspreiding en vertoning van videoberichten van buitenparlementaire acties en bijeenkomsten. Dat wil echter niet zeggen dat het hoofddoel is video's op het internet te zetten en ze op die manier te verspreiden.
Lees verder


Video als wapen
Een aan het NewsReal gerelateerd artikel uit Ravage #9, 27 juni 2003
In de handen van een activist wordt een videocamera een krachtig politiek instrument. Montage apparatuur wordt de basis voor het maken van een politieke agenda. Maar de videoactivist heeft ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Hoe bv om te gaan met ruw materiaal?
Lees verder


indymedia nl


Centrale
ENR
Website


Information in:

Croatian

Deutsch

English

Espanol

Francais

Greek

Italiano

een video bijdragen !


vertoning van het ENR


proef video CD van het ENR


artikels en teksten over het ENR